آنچه که این روزها بیش از پیش قابل مشاهده می باشد، این است که رفتار اقتصادی ایران تابعی از عوامل مختلف حقیقی و روانی می باشد؛ از تحریم، تورم و نقدینگی گرفته تا عوامل محیطی دیگر همچون کرونا!

پاسخ به این سوال که جهت گیری و برآیند کلی این عوامل چه خواهد شد، سخت می باشد. با توجه به وضعیت موجود به نظر می رسد که تا انتهای سال بازار سکه و طلا همچنان در شیب افزایشی باقی بماند و بازار ارز نیز به لحاظ ورودی کمتر از طریق مرزها، به روند صعودی خود ادامه دهد. از طرف مقابل در بازارهای کالایی به لحاظ فشار بازار ارز، تورم نیز پرفشار عمل می کند اما به دلیل کاهش جدی قدرت خرید مردم، میزان معاملات کمتر شده و همین امر موجب شده تا دامنه رکود گسترده تر گردد.

در بازار آهن و بخصوص در بحث قیمت میلگرد آجدار، هرچند این روزها به لحاظ تصمیمات کنترلی دولت و افزایش عرضه ها شاهد کاهش قیمت ها هستیم اما به دلیل رویکرد تجار و انبارداران در حفظ موجودی کالایی، کاهش حجم معاملات چندان چشمگیر نیست. حقیقت این است که با توجه به رد کلیات بودجه ۹۹ توسط مجلس، در وضعیت اقتصادی مردم در سال جدید ابهاماتی به چشم میخورد و شایعاتی در مورد افزایش بار مالیاتی و افزایش مجدد حامل های انرژی بین مردم تقویت شده است.

تمامی این موارد نشان از مقاومت بازار در برابر کاهش قیمت دارد و متأسفانه این تفسیر حاکی از بزرگ تر شدن حباب بورس در روزهای آینده می باشد. در بازار آهن امکان تأثیر اتفاقات اخیر بر روند قیمت ها نیز وجود دارد چراکه طی چند روز اخیر نیز شاهد افزایش پلکانی قیمت ها بودیم که احتمال ادامه دار شدن این روند تا سال ۹۹ نیز وجود دارد.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!